Subota, 13 travnja, 2024
Započnite karijeru u digitalnom marketingu
HomeDigitalni marketingDigitalni marketing - Certifikati koje možete položiti online

Digitalni marketing – Certifikati koje možete položiti online

Na portalu smo pisali nešto na temu edukacija iz digitalnog marketinga i kako naučiti digitalni marketing. U članku: kako naučiti digitalni marketing – tona fantastičnih resursa za marketing i prodaju, podijelili smo s vama odlične resurse i izvore za učenje pojedinih područja digitalnog marketinga. Idemo sada vidjeti koje certifikate iz digitalnog marketinga može položiti i dodati ih u svoj životopis. Ili još bolje mogu vam poslužiti kao dodatna referenca ili bonus u poslovnom svijetu ako se bavite svojim biznisom ili slično. Pa vam takvi certifikati daju na dodatnoj vrijednosti što se tiče vašeg znanja i baratanja ovom tematikom.

Kako je riječ o digitalnom marketingu, stvari se jako brzo i često mijenjaju. Pa je potrebno s vremena na vrijeme, obnoviti neke certifikate i nadograditi znanje s novim promjena. Neki period u kojemu možete smatrati da vam je certifikat validan je oko dvije do tri godine.

Digitalni marketing certifikati – neki od najboljih koje možete položiti

Neki od ovih marketing tečajeva i edukacija s kojima dobijete i prigodne certifikate o kojima ovdje pišemo su potpuno besplatni, a za neke je potrebno platiti i tako dobijete mogućnost polaganja ispita za prigodni certifikat.

Digitalna garaža – besplatan Google certifikat iz osnova digitalnog marketinga

digitalna garaža besplatni online certifikat iz osnova digitalnog marketinga
digitalna garaža besplatni online certifikat iz osnova digitalnog marketinga

Jedan od najpoznatijih i ujedno besplatnih marketing certifikata i tečajeva je digitalna garaža. Certifikat možete dobiti ako uspješno položite tečaj iz osnova digitalnog marketinga.

Osim tog tečaja digitalna garaža ima i nekoliko manjih specifičnih tečajeva iz područja digitalnog marketinga.

Nedostatak je što ostali tečajevi ne dolaze s certifikatom, ali ih možete svejedno položiti jer su potpuno besplatni i tako dodatno provjeriti svoje znanje, ali i nešto dodatno naučiti.

To je jako zgodna stvar za posjedovati jer je pristup ovoj edukaciji potpuno besplatan, kao i sami certifikat.

Više o ovome besplatnome tečaju i certifikatu kojeg možete zaraditi saznajte klikom na poveznicu: digitalna garaža – besplatni tečaj i certifikat iz osnova digitalnog marketinga.

O ovome tečaju:

 • 40 sati online predavanja
 • 26 modula
 • tečaj za početnike
 • besplatan – bez ikakvih dodatnih troškova
 • neograničen pristup
 • Google-ov prepoznatljiv certifikat

Za pristup tečaju morate imati Google račun, a ako imate Gmail moći ćete se istim podacima jako jednostavno prijaviti i započeti.

HubSpot Academy – velika količina korisnih tečajeva i svemogućnost dolaska do certifikata

hubspot adacemy - besplatni online tečajevi i certifikati
Hubspot Academy – online tečajevi i certifikati

Sljedeće izvrsno mjesto je svakako HubSpot Academy. Tu možete pronaći veliki broj potpuno besplatnih tečajeva iz svih područja digitalnog marketinga. Kao što je:

 • SEO
 • Društvene mreže
 • Marketing sadržajem
 • Email marketinga
 • Lead marketing
 • Web dizajn

Tečajeve i certifikate može jako jednostavno filtrirati po tematici, trajanju i razini težine edukacije.

Imate tečajeve koji su namijenjeni početnicima, osobama s već nekim osnovnim znanje, i napredni tečajevi za iskusnije korisnike koji već dovoljno dobro barataju tematikom i imaju dovoljno predznanja kako bi mogli pratiti naprednu edukaciju.

Svi tečajevi nude materijale potrebne za polaganje i po završetku ispita dobijete certifikat koji vam može koristiti prilikom zapošljavanja, kao dodatak životopisu ili dodatna referenca na vlastitim web lokacijama.

Iako su tečajevi besplatni, nisu na razini kao konkretne i kvalitetnije edukacije za koje morate platiti. Svejedno, nude jedno prihvatljivu kvalitetu svakome tko želi naučiti nešto korisno iz digitalnog marketinga.

Coursera – velika baza raznih tečajeva i certifikata

Coursera je velika online platforma za neformalno obrazovanje, koja nudi veliki broj tečajeva iz raznih područja, pa i iz digitalnog marketinga od poznatih sveučilišta i tvrtki.

Veliki broj tečajeva je potpuno besplatan. Neki tečajevi imaju većinu modula otključanih, a za završetak edukacije i dobivanje certifikata u nekim slučajevima trebati uplatiti nešto novaca.

Kompletan popis besplatni tečajeva možete ih pronaći klikom na poveznicu: Coursera – besplatni online tečajevi. U trenutku pisanja ovog članaka imate na raspolaganju više od 2000 tečajeva iz svih područja.

Npr. na sljedećem linku: https://www.coursera.org/projects/develop-a-company-website-with-wix imate besplatan tečaj za izradu web stranica pomoću popularne Wix platforme u trajanju od dva sata.

Tako recimo ne morate koristiti YouTube i trošiti vrijeme na pretragu tutorijala i video zapisa s određenim uputama. Ovdje imate sve je na jednom mjestu, stručno i profesionalno objašnjeno.

Udemy – Veliki izbor edukacija i certifikata po povoljnim cijenama

Udemy je isto tako popularna online platforma s velikim brojem online tečajeva po povoljnim cijenama. Tečajevi i edukacije su nešto veće kvalitete od onih besplatnih. Također možete naići na neke tečajevi koji se plaćaju, ali u nekom periodu su potpuno besplatni.

Na Udemy platformi imate stvarno tečajeve i edukacije za veoma veliki broj područja i tematika. Od digitalnog marketinga, osobnog razvoja, pa sve do popularnih tema iz područja zdravlja i fitness-a.

LinkedIn edukacije

Na kraju vrijedno je spomenuli edukacije koje nudi društvena mreža LinkedIn. Jedino je mala razlika u odnosu na druge platforme što ovdje ne dobijete klasična certifikat, već značke. Značke se mogu postaviti na profil LinkedIn-a, i drugih društvenih mreža.

LinkedIn je i kao društvena mreža dosta specifičan i različiti od ostalih. Evo nekoliko prednosti i nedostataka ovih edukacija.

Prednosti LinkedIn edukacija:

 • veliki izbor tečajeva
 • neograničen pristup edukacijama
 • povoljna mjesečna cijena
 • tečajevi od kompetentnih osoba
 • dostupni su na više jezika
 • značka o završetku tečaja koja se može zakačiti na profil

Nedostaci:

 • Cijene su ipak nešto skuplje u odnosu na recimo Udemy
 • Neke edukacije su neažurne, pa to dosta utječe na kvalitetu

Digitalni marketing certifikati – njihova vrijednost i značaj?

Svakako da posjedovanje certifikata daje jednu dodatnu vrijednost. Osim posjedovanja certifikata trebate težiti da posjeduje i određeno praktično znanje i vještine. Veću vrijednost od certifikata imaju kvalitetne reference. A ako ste na početku svoje karijere kao samozaposleni ili poduzetnik dobro će vam doći sve reference koje možete dobiti.

Zato se ne ustručavajte tražiti od svakog klijenta s kojim ste odradili neki posao da vam napiše svoje mišljenje i iskustvo kako je bio zadovoljan s vama kao suradnikom.

Reference, posebno ako uz njih još možete priložiti neki jaki dokaza kao što je fotografija ili još bolje video zapis onda to daje svakako veću težinu i potvrđuje vaše sposobnosti i kvalitetu u poslu s kojim se bavite.

Digitalni marketing certifikati i u tome slučaju mogu biti od koristi i dobro dođu. Štoviše, tada će vam i certifikat više vrijediti kada imate reference koje potvrđuju vaše znanje i vještine.

PRETPLATITE SE NA NEWSLETTER

Na tjednoj bazi primajte nove, najčitanije tekstove i vijesti s naše web stranice! Ostanite u toku s novostima vezanim uz Digitalnu učionicu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- OGLAŠAVANJE -spot_img

NAJPOPULARNIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI