Četvrtak, 22 veljače, 2024
Započnite karijeru u digitalnom marketingu
HomeInternet zaradaKako mogu profitirati od digitalnog marketinga i koja znanja steći?

Kako mogu profitirati od digitalnog marketinga i koja znanja steći?

Način da postanete možemo reći financijski neuništivi za manje od godinu dana, a bez da naslijedite bogatstvo ili dobijete sedmicu na lotu. Čak iako ste totalni početnik, nemate početni kapital, ili nikada niste zaradili neki iznos novca u životu.

Što to znači financijski neuništivi?

Vjerojatno ste čuli za pojam financijska sloboda ili financijska neovisnost. Ali, financijski neuništivi znači jednostavno posjedovati vještinu zarađivanja. Da stvarate novac bez da imate bilo kakav posao ili da ovise od bilo koga (poslodavca, države, rodbine, prijatelja i slično). Da danas krećete od nule, bez ičega, za kratko vrijeme biste stali na noge i počeli zarađivati ponovno novac. Jer u glavi imate formulu, alat oružje za prodaju, koje vam nitko ne može oduzeti.

Zašto je to tako?

Zato što imate kontrolu nad par važnih stvari. Prvo, znate da prodajete, bilo kome, bilo što.

To ne znači da ćete prodavati bilo kome i bilo što. Naprotiv. Znate ispravno izabrati. Što i kome, i kako. Znate pronaći mjesto gdje ima „love”. Gdje ima prostora (i to baš za vas). To je već ogromna prednost. Svaku biznis ideju, svaku priliku, rupu u tržištu možete sagledati iz bezbroj kutova i vidite točno koje su prednosti i mane, koji pristup bi najvjerojatnije radio, a koji ne bi i zbog čega ne bi.

Čak i ako nemate početni kapital. Vidiš prilike koje drugi ne vide, a za takve ideje za koje je drugima “neophodna” lova, vi to možete riješiti s nula ili 10x manje od postojeće ili potencijalne buduće konkurencije. Jer jedna je stvar uhvatiti poziciju, a druga štititi je. Ne mogu vam ništa, čak i ako ulete s većim novce kojeg će ulagati i trošiti na plaćeni marketing, gdje je naravno upitno koliko će to dobro i ispravno učiniti i hoće li time uopće profitirati ili samo trošiti.

Lako nalazite ideje koje već imaju neke veze s vašim postojećim znanjem, iskustvom, ili prirodnim talentima. Svako od nas je bolji u nečemu. Kako spojiti lijepo (što vam već ide od ruke) i korisno (gdje ima potražnje i potrebe za onim što možete ponuditi). Kako da pronađete novac i zaradu u onome što već volite raditi i što vam ide dobro. Uvijek postoji neki komercijalni interes.

Što ako ne volite raditi s ljudima?. Pa možda još bolje… onda birate takvu nišu, gdje vas je malo ali možete vladati. Prilika ima bezbroj, ako znate gdje i kako tražiti, što gledati, na koje signale obratiti pažnju. Kako izbjeći glupe greške i da uspeh bude daleko izvjesniji.

Financijerski ste neuništivi, jer vam ne treba nitko i ništa za START – samo mozak ili olovka

Jedan sales letter može zauvijek promijeniti život. Jer jednom ga napišete, a on može biti vaš prodavač godinama, 24/7. Znate kako da izgraditi publiku, dovesti posjete, formirati neodoljivu ponudu. Kako ih zainteresirati prema kupovini, za više, i češće, i da jedva čekaju kupiti ponovno nešto novo i korisno, ili potrebno.

Znate kako da ih:

  • privući
  • kako im se predstaviti
  • kako se pozicionirati
  • kako izgraditi odnos koji će trajati godinama
  • kako da te preporučuju
  • kako da se vraćaju

Jednostavno, ne može vam nitko ništa, doslovno.

Zato možete birati što ćete raditi i s kime. Jer znaš što malo tko zna. Svakom znate priči s ponudom koja se ne odbija. Ne slušaju vas iz straha, nego iz ljubavi.

I koji god posao pokrenuli ili već imali, nije važno. Imate kontrolu. Ili vam treba više posjeta i pažnje (za manje novca, i što kvalitetnije), ili više prodaja i bolje konverzije kad su već stigli, ili da svaki klijent potroši više i dolazi češće. Sve ostalo su nijanse. Ali na svaku od te 3 možete direktno utjecati i tako unaprijediti bilo koji i bilo čiji biznis.

Upravo sva takva znanja i vještine koje se steknu primjenom tih znanja mogu vas učiniti financijski neuništivim ili neuništivom.

Kada imate posjete od ljudi koji bi nešto kupili, tada i prodaje ulaze kao da pustite vodu iz zlatne slavine. To je psihološki inženjering. Stvorite marketing “assete” koji proizvodi novac, jer automatski dostavljaju vrijednost za vas i umjesto vas. Upakirani su na ljudima super atraktivan način, tako da i nemaju utisak da im nešto nudite i prodajete – već im samo predstavljate sjajnu priliku koju ne smiju propusti ako imaju dvije daske u glavi.

Koliko vama vrijedi ideja da više nikada ne morate brinuti o novcu?

Brinuti o novcu tako da ne brinete toliko što ćete i kako ćete, jer ste svijesti činjenice da uvijek morate na neki način brinuti i raditi na tome da stvarate i zarađujete.

Ali, ključno je da imate kontrolu na životnim situacijama. Ako dobijete otkaz, u problemu ste ako ne nađete novi posao. A u velikom ste problemu ako ne uspijete ubrzo pronaći novi posao.

S druge strane kada stalno razmišljate o prodaji i zarađivanju, teško vam se mogu dogoditi bezizlazne životne situacije.

Naravno, nećete postati marketing „guru” preko noći. Ali iz tjedna u tjedan, kroz godinu dana i tako stalno konstantno po malo. Iz lekcije u lekciju imat ćete sve više i više samopouzdanja do jednog momenta kada sve klikne i vidite direktne efekte svojeg rada

Kao po jednoj mudroj izreci “In the land of the blind, the one-eyed man is king.”

Svi smo mi podjednako pogubljeni u ovoj digitalnoj borbi i online džungli. Ovo je pravi survivor – Surovi kapitalizam. Svi se borimo za svoje mjesto i komad kruha, da opstanemo i nešto postanemo. U istoj toj džungli života. Rame uz rame u konstantnoj borbi koja nema kraja.

Zaključak – znanje je moć!

Znanje je moć. Naravno, ako se to isto znanje upotrebi, inače samo posjedujete znanje pasivno, bez upotrebe. Ovaj portal je jedna velika baza znanja i korisnih edukativnih članak koje možete iskoristiti jer sve to imate na jednom mjestu o digitalnom marketingu i web tehnologiji.

Sva ta znanja omogućuju pojedincu ako ih pravilno primjeni pokretanje vlastitog biznisa i rada na financijskoj neuništivosti.

Konkretno financijsku neuništivost možemo promatrati kao termin koji opisuje čovjekovu sposobnost zarađivanja novca, bez da ovisi o ikome ili ičemu. Jer je svjestan da ima kontrolu nad financijskim poljem u svojem životu.

PRETPLATITE SE NA NEWSLETTER

Na tjednoj bazi primajte nove, najčitanije tekstove i vijesti s naše web stranice! Ostanite u toku s novostima vezanim uz Digitalnu učionicu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- OGLAŠAVANJE -spot_img

NAJPOPULARNIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI